Agenda

Lesmoment COP-wetgeving - Inagro (Beitem)

5 juli 2018

Vanaf 1 jan. 2018 is een COP-erkenning én technische dienst vereist voor Europese & nationale homologatie

Vanaf 1 januari 2018 is de Europese Kaderverordening 167/2013 voor land- en bosbouwtrekkers, hun aanhangwagens en getrokken machines van kracht. Deze stelt dat deze machines geproduceerd moeten worden volgens de 'Conformity of Production'.

Fabrikanten moeten een controleplan van de productie kunnen voorleggen. Dit is een gedocumenteerde omschrijving van alle controles, metingen en tests die bij de productie van toepassing waren.


Wie ISO 9001 gecertificeerd is, volgt deze procedure al. Fabrikanten die geen ISO 9001-traject hebben doorlopen, moet zich in orde te stellen met kwaliteitsborging, calibratie van je toestellen, kwaliteitsplannen...

Om te weten of je in orde bent, moet je een audit laten uitvoeren en beroep doen op een technische dienst om tests op (onderdelen van) de geproduceerde machines te laten uitvoeren. Fabrikanten moeten zich tegen 2019 in orde stellen.

Agreon organiseert een lesmoment om fabrikanten van zelfrijdende & getrokken machines wegwijs te maken in deze nieuwe regelgeving.

 

Praktische info

Datum Donderdag 5 juli 2018 om 17u15 (er worden broodjes voorzien) - einde omstreeks 21u00
Locatie  Inagro, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem
Voor wie Constructeurs van land- en tuinbouwmachines
Lesgevers Kristof Baeyens (ESTL - Deerlijk) en Kevin De Ridder (Regulations & Standardisation Center of Expertise, AGORIA)
Inschrijven Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht! Inschrijven kan via deze link, vóór 3 juli 2018.
Meer info Stefaan Serlet - E stefaan.serlet@inagro.be T 051 27 32 24


Terug