Nieuwsberichten

Plukrobot voor paprikateelt 17 september 2018

Het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver heeft een wereldprimeur. Voortaan kunnen paprika’s geplukt worden door een robotarm. De glastuinbouwsector heeft veel mensenhanden nodig om paprika’s en andere vruchten te plukken en dat zorgt voor een hoge arbeidskost. De SWEEPER-robot kan hiervoor een oplossing bieden.

lees meer
Dewulf lanceert de Field Loader 240 4 september 2018

Dewulf, constructeur van landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, lanceert een nieuwe overlaadcombi: de Field Loader 240. De machine is gebruiks- en productvriendelijk en heeft een hoge reinigingscapaciteit.

lees meer
New Holland introduceert intelligent aanhangerremsysteem 31 augustus 2018

New Holland heeft een aanhangerremsysteem voor hun T7 AutoCommand- en T6 AutoCommand-tractoren. De veiligheid is verhoogd doordat er meer stabiliteit is tijdens het afremmen met een aanhanger.

lees meer
AVR presenteert wagenrooier die zowel in-lijn als in verstek kan werken 29 augustus 2018

Lynx van AVR is een nieuwe tweerijige rooier die zowel in-lijn als in verstek kan rooien en die volledig hydraulisch aangedreven is. Dankzij enkele doordachte technieken kan het rooien nog soepeler verlopen.

lees meer
Smarter Farming technieken voor de aardappelteelt 16 augustus 2018

Er komen meer en meer hightechsystemen en datatechnologie op de markt die landbouwbedrijven informatie geven over hun perceel. Veel landbouwers zien door de bomen het bos niet meer. Vaak hangt er aan deze nieuwe technologieën een stevig prijskaartje aan vast. PCA testte een aantal Smarter Farming technieken voor de aardappelteelt en zet de mogelijkheden op een rijtje.

lees meer
Tomatenstress meten met draadloze sensoren 6 augustus 2018

Nergens ter wereld worden zoveel tomaten gekweekt als in Vlaanderen en Nederland. We zijn koploper in glastuinbouw met hoogtechnologische en extreem efficiënte serres. Maar het kan altijd beter, daarom investeert Europa 1,7 miljoen euro in het GROW! -project. Op dit moment worden in Hoogstraten proefserres uitgerust met draadloze sensornetwerken om stress bij tomaten te meten.

lees meer
Constructeurs van land- en tuinbouwmachines wapenen zich voor de toekomst 31 juli 2018

Met de uitrol van de fabriek van de toekomst ‘Machinebouw & Mechatronica’ in West-Vlaanderen, kan de agromechatronicasector meeproeven van enkele mooie initiatieven onder begeleiding van Agreon. 

lees meer
Verhelderend lesmoment rond nieuwe COP-wetgeving 24 juli 2018

Een nieuwe Europese kaderverordening stelt dat een nieuw voertuig bij homologatie moet voldoen aan bepaalde technische eisen vastgesteld door een technische dienst. Bovendien hebben fabrikanten van dergelijke voertuigen een COP-erkenning nodig. Wat houdt dat precies in? Tijdens een lesmoment kwamen constructeurs hun licht opsteken.

lees meer
"Factory 4.0", een uniek aanbod voor constructeurs 22 juli 2018

Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie zette een innovatietraject op, genaamd “Factory 4.0”.  Constructeurs van land- en tuinbouwmachines kregen begeleiding rond slimmer produceren en nieuwe productietechnologieën.

lees meer
Belgische kmo's zijn de beste in innovatief samenwerken 16 juli 2018

Op het innovatiescorebord van de Europese Commissie staat België op de eerste plaats bij 'netwerken en samenwerking'. Belgische kmo’s beschikken over veel innovatiemogelijkheden omdat ze hun kennis delen met andere bedrijven of kenniscentra. 

lees meer