Agenda

Digitale brainstormsessie autonome, breed inzetbare landbouwrobot

2 december 2020

Wat?

Het CIMAT-project (www.cimat.be) wil met partners uit Vlaanderen en Nederland de ontwikkeling van betaalbare, kleinschalige, autonome en breed inzetbare robots stimuleren. Tijdens het project wordt ook een prototype uitgewerkt en daarvoor vertrekt men van een robotplatform van Octinion, dat het ILVO ter beschikking heeft. Bedoeling is om dit platform in eerste instantie meer autonoom te maken en in een tweede fase om verschillende werktuigen erop te monteren die uiteenlopende taken in verschillende teelten kunnen uitvoeren.

Het project maakt gebruik van co-creatie om samen met de doelgroep van eindgebruikers (= de telers) en met de constructeurs en ontwikkelingsbedrijven de ontwikkeling op te volgen en bij te sturen. Op die manier willen ze dat het eindproduct zo goed als mogelijk aansluit bij de noden van de eindgebruikers en technisch en economisch haalbaar blijft. Begin dit jaar werden al enkele co-creatie groepen georganiseerd met telers uit verschillende sectoren. Dit najaar gaat er een sessie door met constructeurs en mechatronicabedrijven of ontwikkelaars.

In ongeveer anderhalf uur worden de vragen en wensen van de doelgroep doorlopen en kijkt men op welke manier er een technisch betaalbaar en efficiënt autonoom en flexibel robotplatform rond gebouwd kan worden.

Voor wie?

Constructeurs, ontwikkelaars of mechatronicabedrijven.

Wanneer?

De digitale brainstormsessie gaat door op woensdagvoormiddag 2 december 2020.

Wil je op de hoogte blijven?

Volg de ontwikkelingen op www.cimat.be.

Terug