Nieuwsberichten

De toekomst van de landbouw is "Smart Farming" 14 november 2018

Innoveren doe je niet alleen. Dat bewees de grote opkomst op het B2B-event “Smarter Farming” op 13 november. Op die netwerknamiddag bracht Agreon de wereld van sensoren en robotica samen met die van de machineconstructeurs en stallen- en serrebouwers. De deelnemende bedrijven deelden hun inzichten over de landbouw van de toekomst. Precisielandbouw schept kansen, zo blijkt uit de interessante contacten die er gelegd werden.

lees meer
Dezeure heeft nieuw model hooglosser 2 oktober 2018

Dezeure voegde recent een nieuw model hooglosser toe aan hun gamma. 

lees meer
Deroo stelt hun eerste silagewagens voor 27 september 2018

Na de introductie van nieuwe dumpers, introduceert Deroo Constructie vandaag hun eerste silagewagens.

lees meer
Plukrobot voor paprikateelt 17 september 2018

Het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver heeft een wereldprimeur. Voortaan kunnen paprika’s geplukt worden door een robotarm. De glastuinbouwsector heeft veel mensenhanden nodig om paprika’s en andere vruchten te plukken en dat zorgt voor een hoge arbeidskost. De SWEEPER-robot kan hiervoor een oplossing bieden.

lees meer
Dewulf lanceert de Field Loader 240 4 september 2018

Dewulf, constructeur van landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, lanceert een nieuwe overlaadcombi: de Field Loader 240. De machine is gebruiks- en productvriendelijk en heeft een hoge reinigingscapaciteit.

lees meer
New Holland introduceert intelligent aanhangerremsysteem 31 augustus 2018

New Holland heeft een aanhangerremsysteem voor hun T7 AutoCommand- en T6 AutoCommand-tractoren. De veiligheid is verhoogd doordat er meer stabiliteit is tijdens het afremmen met een aanhanger.

lees meer
AVR presenteert wagenrooier die zowel in-lijn als in verstek kan werken 29 augustus 2018

Lynx van AVR is een nieuwe tweerijige rooier die zowel in-lijn als in verstek kan rooien en die volledig hydraulisch aangedreven is. Dankzij enkele doordachte technieken kan het rooien nog soepeler verlopen.

lees meer
Smarter Farming technieken voor de aardappelteelt 16 augustus 2018

Er komen meer en meer hightechsystemen en datatechnologie op de markt die landbouwbedrijven informatie geven over hun perceel. Veel landbouwers zien door de bomen het bos niet meer. Vaak hangt er aan deze nieuwe technologieën een stevig prijskaartje aan vast. PCA testte een aantal Smarter Farming technieken voor de aardappelteelt en zet de mogelijkheden op een rijtje.

lees meer
Tomatenstress meten met draadloze sensoren 6 augustus 2018

Nergens ter wereld worden zoveel tomaten gekweekt als in Vlaanderen en Nederland. We zijn koploper in glastuinbouw met hoogtechnologische en extreem efficiënte serres. Maar het kan altijd beter, daarom investeert Europa 1,7 miljoen euro in het GROW! -project. Op dit moment worden in Hoogstraten proefserres uitgerust met draadloze sensornetwerken om stress bij tomaten te meten.

lees meer
Constructeurs van land- en tuinbouwmachines wapenen zich voor de toekomst 31 juli 2018

Met de uitrol van de fabriek van de toekomst ‘Machinebouw & Mechatronica’ in West-Vlaanderen, kan de agromechatronicasector meeproeven van enkele mooie initiatieven onder begeleiding van Agreon. 

lees meer