Nieuwsberichten

Nieuwe virtuele assistent op het veld 1 oktober 2020

Producentenorganisaties BelOrta, Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling willen volop inzetten op digitalisering. Die ambitie krijgt nu vorm via Care4Growing, een mobiel hulpmiddel dat telers ondersteunt bij hun dagelijkse taken.

lees meer
Inagro wil de tuinbouwsector via automatisering helpen aan een autonomere voedselproductie 3 juni 2020

De tuinbouw is een arbeidsintensieve sector. Landbouwers schakelen vaak (buitenlandse) seizoensarbeiders in. Door de coronamaatregelen was dit niet altijd mogelijk. De sector kwam handen tekort. Inagro wil helpen door in te zetten op automatiseringsprojecten. Robotisering kan bijdragen tot een autonomere en duurzamere voedselproductie. Inagro zoekt partners die willen samenwerken aan projecten waarin ze autonome applicaties ontwikkelen. Robots en sensoren die menselijke beslissingen en handelingen kunnen automatiseren. Interesse? Neem dan snel contact op.

lees meer
Werk mee aan de ontwikkeling van een veelzijdige agrorobot 19 mei 2020

Het nieuwe CIMAT-project wil de ontwikkeling van kleinschalige, autonome en veelzijdige agrorobots stimuleren. Een bestaand robotplatform van Octinion krijgt werktuigen zodat de robot multi-inzetbaar wordt. Via (online) brainstormsessies wordt het ontwerp van de agrorobot zo goed mogelijk afgestemd op de noden en de wensen van landbouwers als eindgebruikers. De partners zoeken nog gangbare worteltelers die willen meewerken aan dit project.

lees meer
Sensorsysteem moet broeikasgassen in stallen reduceren 15 mei 2020

ILVO werkt mee aan de uitbouw van OTICE, een goedkoop sensorsysteem dat landbouwers een simpel overzicht moet geven van het binnenklimaat in hun stallen. De timing van juiste staltechnieken, zoals ventilatie, mestmanagement of voeding, zijn cruciaal om de uitstoot van broeikasgassen in de landbouwsector te verminderen.

lees meer
Machine voor automatische plaatsing en wegname antiworteldoek 23 maart 2020

Gedurende twee jaar vormden een aantal kleinfruittelers een operationele groep. Ze werkten samen met Agreon, Inagro en Innovatiesteunpunt aan de automatisatie van een antiworteldoek als onkruidbeheersing bij kleinfruit en groente. Constructeur Agrocro Machinery liet DETO een machine bouwen die antiworteldoek kan uitrollen. DETO ontwikkelde ook een pennenschieter om het doek tegen de stam van kleinfruit vast te schieten én apparatuur om het doek na de oogst terug weg te nemen.

lees meer
AgROBOfood stelt 2.650.000 euro beschikbaar voor agri-foodsector 11 maart 2020

AgROBOfood is een netwerk van 49 digitale innovatiehubs in Europa. Via innovatieve experimenten willen ze robotica in de agri-foodsector stimuleren. Ondernemers met een idee rond digitale transformatie kunnen tot 31 mei deelnemen. Er is tot 500.000 euro beschikbaar per voorstel.

lees meer
Lanceer jouw idee en krijg tot 60.000 euro bedrijfssteun 9 maart 2020

Ben je een kmo in de voedings- en technologiesector? En broed je op een innovatief idee rond smart sensorsystemen en/of procesdata? Dan kom je in aanmerking voor een S3FOOD voucher! Hoe je kans maakt op maximum 60.000 euro bedrijfssteun lees je hier.

lees meer
5,5 miljoen euro voor innovatie in land- en tuinbouw 5 maart 2020

Tussen 1 maart en eind april kan je als landbouwer een aanvraag indienen voor steun bij een innovatief idee rond circulaire economie. Als een project geselecteerd wordt, kan de landbouwer rekenen op 40 procent steun voor de investering.

lees meer
Minister Crevits op bezoek bij CNH Industrial 27 februari 2020

Vlaams minister van Landbouw, Werk en Innovatie Hilde Crevits maakte tijdens een bezoek kennis met de innovaties van CNH Industrial in Zedelgem. Ze kreeg onder andere uitleg over de assemblagelijn van de gloednieuwe High Density Big Baler, een nieuwe balenpers.

lees meer
Vantage Agrometius en Agrovision slaan de handen in elkaar 13 januari 2020

Teeltregistratie, gewasbeschermingsadvies en precisielandbouw bij elkaar brengen. Dit moet meer kansen, inzicht en gemak brengen voor de teler. Vantage Agrometius en AgroVision willen deze, nu nog redelijk gescheiden werelden, bij elkaar brengen via een strategische samenwerking.

lees meer