Nieuwsberichten

Aantal kmo's in Belgiƫ groeit gestaag 23 januari 2019

België wordt stilaan een land van ondernemers want het aantal kmo's blijft toenemen. Dat blijkt uit het nieuwste kmo-rapport over 2017 van Unizo, UCM en Graydon. In Vlaanderen kwamen er 19.143 kmo's bij. Dat is een stijging van 3,1%, de hoogste netto-groei in Vlaanderen in de afgelopen 10 jaar.

lees meer
Mestverwerkingssector op zoek naar sensor die troebelheid van vloeibaar effluent kan meten 22 januari 2019

Om het mestverwerkingsproces te optimaliseren is VCM op zoek naar bedrijven die sensoren kunnen ontwikkelen om de graad van troebelheid van een dikke vloeistof te meten.

lees meer
Financiƫle steun voor innovatie in de landbouw 21 januari 2019

Tot 31 maart kunnen landbouwers VLIF-projectsteun aanvragen voor innovaties in de landbouw. Er is 8,5 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast kunnen bedrijven uit de agrovoedingssector tot 15 maart een aanvraag indienen bij het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF). Er is vier miljoen euro beschikbaar voor investeringen die de duurzaamheid van de agrovoedingsketen versterken. Binnenkort starten er ook negen demonstratieprojecten rond duurzame land- en tuinbouw. De invulling van deze projecten is al bepaald.

lees meer
Succesvolle editie Agriflanders 2019 18 januari 2019

Agriflanders zit er weer op. Op de groepsstand van Agreon kon je terecht bij vijf innovatieve kmo’s. Agriton, Vermeulen Construct, Agoplan, Lauwers en Crodeon Technologies stonden je te woord met hun oplossing voor de uitdagingen op jouw bedrijf. Lees in dit nieuwsbericht het verslag van het beursweekend.

lees meer
West-Vlaanderen zet in op innovatie in voeding 13 december 2018

Via een ‘Novel Food Platform’ willen Flanders’ FOOD en POM West-Vlaanderen kmo’s uit de voedingsindustrie ondersteunen om nieuwe producten te ontwikkelen. Ze kunnen op dit platform terecht met vragen over de complexe Europese wetgeving inzake nieuwe voedingswaren die sinds begin dit jaar van kracht is. Dit initiatief wordt eerst uitgerold in West-Vlaanderen, daarna volgen andere provincies. 

lees meer
Variabele kaliumbemesting dankzij sensortechnologie? 3 december 2018

Een goede kaliumbemesting hangt nauw samen met de kwaliteit en gezondheid van aardappelen. Zo is er minder kans op stootblauw - een blauwe verkleuring van de knol door een te ruwe behandeling bij het rooien of inschuren – na een goed gedoseerde kaliumbemesting. UGent werkt aan een sensortechnologie die een mogelijke oplossing kan bieden voor variabele kaliumbemesting. De sensoren zouden snel, eenvoudig en zeer precies het kaliumgehalte in de bodem kunnen bepalen. 

lees meer
De toekomst van de landbouw is "Smart Farming" 14 november 2018

Innoveren doe je niet alleen. Dat bewees de grote opkomst op het B2B-event “Smarter Farming” op 13 november. Op die netwerknamiddag bracht Agreon de wereld van sensoren en robotica samen met die van de machineconstructeurs en stallen- en serrebouwers. De deelnemende bedrijven deelden hun inzichten over de landbouw van de toekomst. Precisielandbouw schept kansen, zo blijkt uit de interessante contacten die er gelegd werden.

lees meer
Dezeure heeft nieuw model hooglosser 2 oktober 2018

Dezeure voegde recent een nieuw model hooglosser toe aan hun gamma. 

lees meer
Deroo stelt hun eerste silagewagens voor 27 september 2018

Na de introductie van nieuwe dumpers, introduceert Deroo Constructie vandaag hun eerste silagewagens.

lees meer
Plukrobot voor paprikateelt 17 september 2018

Het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver heeft een wereldprimeur. Voortaan kunnen paprika’s geplukt worden door een robotarm. De glastuinbouwsector heeft veel mensenhanden nodig om paprika’s en andere vruchten te plukken en dat zorgt voor een hoge arbeidskost. De SWEEPER-robot kan hiervoor een oplossing bieden.

lees meer