Nieuwsberichten

West-Vlaanderen zet in op innovatie in voeding 13 december 2018

Via een ‘Novel Food Platform’ willen Flanders’ FOOD en POM West-Vlaanderen kmo’s uit de voedingsindustrie ondersteunen om nieuwe producten te ontwikkelen. Ze kunnen op dit platform terecht met vragen over de complexe Europese wetgeving inzake nieuwe voedingswaren die sinds begin dit jaar van kracht is. Dit initiatief wordt eerst uitgerold in West-Vlaanderen, daarna volgen andere provincies. 

lees meer
Variabele kaliumbemesting dankzij sensortechnologie? 3 december 2018

Een goede kaliumbemesting hangt nauw samen met de kwaliteit en gezondheid van aardappelen. Zo is er minder kans op stootblauw - een blauwe verkleuring van de knol door een te ruwe behandeling bij het rooien of inschuren – na een goed gedoseerde kaliumbemesting. UGent werkt aan een sensortechnologie die een mogelijke oplossing kan bieden voor variabele kaliumbemesting. De sensoren zouden snel, eenvoudig en zeer precies het kaliumgehalte in de bodem kunnen bepalen. 

lees meer
De toekomst van de landbouw is "Smart Farming" 14 november 2018

Innoveren doe je niet alleen. Dat bewees de grote opkomst op het B2B-event “Smarter Farming” op 13 november. Op die netwerknamiddag bracht Agreon de wereld van sensoren en robotica samen met die van de machineconstructeurs en stallen- en serrebouwers. De deelnemende bedrijven deelden hun inzichten over de landbouw van de toekomst. Precisielandbouw schept kansen, zo blijkt uit de interessante contacten die er gelegd werden.

lees meer
Dezeure heeft nieuw model hooglosser 2 oktober 2018

Dezeure voegde recent een nieuw model hooglosser toe aan hun gamma. 

lees meer
Deroo stelt hun eerste silagewagens voor 27 september 2018

Na de introductie van nieuwe dumpers, introduceert Deroo Constructie vandaag hun eerste silagewagens.

lees meer
Plukrobot voor paprikateelt 17 september 2018

Het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver heeft een wereldprimeur. Voortaan kunnen paprika’s geplukt worden door een robotarm. De glastuinbouwsector heeft veel mensenhanden nodig om paprika’s en andere vruchten te plukken en dat zorgt voor een hoge arbeidskost. De SWEEPER-robot kan hiervoor een oplossing bieden.

lees meer
Dewulf lanceert de Field Loader 240 4 september 2018

Dewulf, constructeur van landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, lanceert een nieuwe overlaadcombi: de Field Loader 240. De machine is gebruiks- en productvriendelijk en heeft een hoge reinigingscapaciteit.

lees meer
New Holland introduceert intelligent aanhangerremsysteem 31 augustus 2018

New Holland heeft een aanhangerremsysteem voor hun T7 AutoCommand- en T6 AutoCommand-tractoren. De veiligheid is verhoogd doordat er meer stabiliteit is tijdens het afremmen met een aanhanger.

lees meer
AVR presenteert wagenrooier die zowel in-lijn als in verstek kan werken 29 augustus 2018

Lynx van AVR is een nieuwe tweerijige rooier die zowel in-lijn als in verstek kan rooien en die volledig hydraulisch aangedreven is. Dankzij enkele doordachte technieken kan het rooien nog soepeler verlopen.

lees meer
Smarter Farming technieken voor de aardappelteelt 16 augustus 2018

Er komen meer en meer hightechsystemen en datatechnologie op de markt die landbouwbedrijven informatie geven over hun perceel. Veel landbouwers zien door de bomen het bos niet meer. Vaak hangt er aan deze nieuwe technologieën een stevig prijskaartje aan vast. PCA testte een aantal Smarter Farming technieken voor de aardappelteelt en zet de mogelijkheden op een rijtje.

lees meer