Nieuwsberichten

Eerste ‘Flanders Cleantech Internationalisation Awards’ uitgereikt

10 november 2016


iLumen, FRX Polymers en Harsonic ontvingen op de i-SUP2016-conferentie de eerste ‘Flanders Cleantech Internationalisation Awards’. Met deze award willen FCA (Flanders Cleantech Association) en FIT (Flanders Investment & Trade) de bedrijven belonen voor hun inspanningen met betrekking tot duurzame innovaties in de cleantechsector.

De bedrijven die deelnamen aan de conferentie konden beloond worden aan de hand van duurzame innovaties die een grote impact genereren op duurzame ontwikkeling in het buitenland. De award telde drie categorieën: energie, materialen en chemie & leefmilieu. Uit de 9 genomineerden koos het publiek voor deze 3 finalisten: iLumen, FRX Polymers en Harsonic.

iLumen is een Belgisch technologiebedrijf gespecialiseerd in zonne-energie installaties. Ze ontwikkelden de PIDbox die zorgt voor een optimale werking van zonne-energie installaties door het verhogen van de efficiëntie en het verlengen van de levensduur. FRX Polymers maakt de enige niet-gehalogeneerde vlamvertragers ter wereld. Harsonic uit Sint-Niklaas tenslotte, produceert milieuvriendelijk instrumenten om biofilm te verwijderen als alternatief voor toxische chemische producten.

 

Bron: EngineeringNet 

terug naar overzicht