Nieuwsberichten

Veel interesse voor netwerkevent Smarter Farming

29 november 2016

Op dinsdag 22 november 2016 vond in Poperinge de eerste editie van het netwerkevent Smarter Farming plaats. Het doel van het evenement was om de wereld van sensoren en robotica samen te brengen met die van de machineconstructeurs, kassen- en stallenbouwers actief in de landbouwsector. Onder veel belangstelling werd geluisterd naar de plenaire spreker Marc Vanacht, trendwatcher in precisielandbouw die hiervoor afreisde vanuit Amerika.  Vervolgens gaven de verschillende toeleveranciers van Smart Electronic Systems korte pitchpresentaties omtrent hun ontwikkelingen in de sector en nadien kon via individuele matchmakingsessies contact gelegd worden met deze bedrijven.  

Embedded Systems

De nieuwe high-tech sturingstechnologieën die gebruikt worden buiten de landbouwsector kunnen vaak ook hun nu bewijzen binnen de agrarische sector in het kader van precisielandbouw. Daarom is het belangrijk om de bedrijven die reeds actief zijn rond Smart Electronic Systems in contact te brengen met de toeleverende bedrijven die dichtbij de land- en tuinbouw staan. Het B2B-event Smarter Farming wilde beide doelgroepen dan ook met elkaar laten kennismaken.

Marc Vanacht, pitches en speeddaten

Op het programma stond eerst plenaire gastspreker Marc Vanacht, trendwatcher in precisielandbouw. Hij gaf enkele verhelderende inzichten over waar we vandaag al staan op vlak van slimme landbouw en welke richting het zal uitgaan. Vervolgens gaven bedrijven actief rond slimme elektronica een korte pitchpresentatie, om nadien de deelnemers uit te nodigen voor een individuele matchmaking.

Met zo’n 120 deelnemers kon het event alvast op heel wat belangstelling rekenen voor deze eerste editie. Veel deelnemers gingen dan ook naar huis met vernieuwende ideeën en verhelderende inzichten, maar vooral veel nieuwe, nuttige contacten die ze verder zullen bewerken.

Meer informatie omtrent de presentaties kan hier gevonden worden.

 

terug naar overzicht