Nieuwsberichten

Monsanto wil precisielandbouw in Europa doen groeien

8 december 2016

The Climate Corp., een onderdeel van het Amerikaans biotechnologisch bedrijf Monsanto, heeft het bedrijf VitalFields uit Estland overgenomen. Hiermee hoopt de multinational te kunnen uitbreiden op Europese bodem en de opkomst van precisielandbouw een steuntje in de rug te geven.

VitalFields is een bedrijf gevestigd in Estland dat bedrijfsmanagement software voor de agrarische sector ontwikkeld. Met het systeem worden alle gegevens voor zaaien, spuiten en bemesten op één online platform verzameld. Het heeft voornamelijk als doel om de hoeveelheid papier te verminderen en ervoor te zorgen dat je altijd en overal aan de digitale gegevens kan.

Voor The Climate Corp., een onderdeel van Monsanto, was deze digitale tool interessant om te integreren in hun digitaal platform voor boeren. Hun visie is om één centraal digitaal platform te creëren voor landbouwers waarin alle oplossingen voor bedrijfsmanagement aangereikt kunnen worden. The Climate Corp. en Monsanto hopen zo om precisielandbouw te doen groeien in Europa. 

Meer informatie over The Climate Corp. kan je vinden op deze website: www.climate.com 

Bron: Boerenbusiness.nl 

terug naar overzicht