Nieuwsberichten

Ruim 20% van boeren en tuinders maakt gebruik van agrarische apps

22 maart 2016

 

Van de Nederlandse landen tuinbouwers heeft 21,2% een agrarische app op de smartphone of tablet geïnstalleerd. Het appgebruik is met 24,9% het hoogst binnen de akkerbouwsector en met 16,9% het laagst in de tuinbouwsector. Die conclusie trekt AgriDirect op basis van de resultaten van het onderzoek ‘Effectief communiceren in de landen tuinbouw’ dat eind 2015 werd uitgevoerd en waarbij 400 landen tuinbouwers uit Nederland vragen beantwoordden over hun communicatie- en informatiegedrag.

Naarmate de grootte van het bedrijf toeneemt, stijgt het gebruik van agrarische apps. Zo maakt 28,4% van de agrariërs op bedrijven met een SO (Standaardopbrengst) boven 250.000 gebruik van agrarische apps. Op de middelgrote bedrijven geldt dat voor 16,4% en op de relatief kleine bedrijven met een SO beneden 100.000 ligt dit percentage op 12,3%. 

Van de agrarische apps die beschikbaar zijn, vindt 73% van de ondervraagde Nederlandse landen tuinbouwers die al apps gebruiken, de apps met weersvoorspellingen met meest interessant. Daarnaast worden apps door ruim 50% ingezet om agrarisch nieuws te volgen en door 45% voor het bestellen van producten.


Bron: AgriHolland

terug naar overzicht