Nieuwsberichten

Wint u de 'Ivan Tolpe' prijs 2017?

6 april 2016

In deze 2de editie van de ‘Ivan Tolpe’ prijs gaat VCM opnieuw op zoek naar vernieuwende ideeën die inspelen op de huidige problematiek uit de mestverwerkingssector (procesoptimalisatie, energieefficiëntie, optimale valorisatie van nutriënten uit mest, enz.). Op deze manier wenst VCM de voortrekkersrol van de sector in Vlaanderen te houden.

Winnaar eerste editie

In 2015 werd de prijs voor de eerste keer uitgereikt aan varkenshouder Marc Bollaert, die bezig is met de ontwikkeling van een nieuw type mestscheider met zeefschijven. Deze ‘Low Nutrient Press’ kan zowel varkens- als rundermest scheiden en is hiermee ook geschikt voor gebruik op gemengde bedrijven. De scheider combineert de voordelen van de gebruikelijke vijzelpers en centrifuge: een robuust systeem met hoog fosforscheidingsrendement, welke ook financieel haalbaar is op bedrijfsniveau.
Via de uitreiking van de ‘Ivan Tolpe’ prijs wil VCM het belang van dergelijke ontwikkelingen onderstrepen, en hoopt deze ambitieuze realisatie dan ook op de markt te zien verschijnen!

Wat kan u winnen?
De selectie van de 3 laureaten gebeurt door een professionele jury met expertise in de Vlaamse mestverwerking. De leden van VCM bepalen uiteindelijk wie van de 3 laureaten de prijs mee naar huis neemt.
De winnaar wordt beloond met de ‘Ivan Tolpe’ prijs, een geldprijs van 2000 euro en de mogelijkheid tot toelichting van het betreffende project tijdens het derde Internationaal Manuresource congres dat zal plaatsvinden in 2017. De uitreiking van de prijs kent ook steeds de nodige persaandacht, zodat het idee ruim kenbaar wordt gemaakt.

Heeft u ook een innovatief idee?
Aarzel dan niet om uw deelnameformulier door te sturen vóór vrijdag 28 oktober 2016 naar info@vcm-mestverwerking.be! Begin 2017 vindt de uitreiking van de prijs plaats. Ook niet-Vlaamse initiatieven die toepasbaar zijn in Vlaanderen mogen deelnemen. Het deelnameformulier mag zowel in het Nederlands, Frans als Engels ingediend worden. De mondelinge verdediging dient echter in het Nederlands te gebeuren.
Het wedstrijdreglement en deelnameformulier vindt u terug op de VCM-website www.vcm-mestverwerking.be.

Contact
info@vcm-mestverwerking.be of 050/ 40 72 02
website: www.vcm-mestverwerking.be

terug naar overzicht