Nieuwsberichten

Eerste 3D-geprint vlees biedt grote maatschappelijke voordelen

30 september 2016

 

Binnenkort zal voor de eerste keer in een Belgische bedrijf vlees geproduceerd worden aan de hand van een 3D-printer. De Limburgse vleesgroothandelaar Carmans zal een vleesemulsie gebruiken die wordt geproduceerd door het Nederlandse hightechbedrijf Dutch Protein & Services om de 3D-voedingsproducten te printen.


Bij de 3D-printer wordt varkensvlees omgevormd tot een emulsie die in eender welke vorm kan worden geprint. Deze innovatieve technologie biedt heel wat voordelen.

De toepassing kan voor een bedrijf gebruikt worden als marketingmiddel om bijvoorbeeld een logo te printen op een hapje. Verder kan dankzij de 3D-printer het voedsel volledig gepersonaliseerd en aangepast worden naar de individuele behoeften van de klant. Op die manier kan naast het formaat, ook de hoeveelheid calorieën en de samenstelling van de voedingsstoffen gewijzigd worden naar de individuele vraag. 

Deze technologische evolutie kan ervoor zorgen dat 3D-voeding bijvoorbeeld ook in ziekenhuizen en verzorgingscentra belangrijk kan worden.

Bron: VILT

terug naar overzicht