Nieuwsberichten

Autonome tractor geeft een glimp op de toekomst van precisielandbouw

5 oktober 2016

 

Op de Farm Progress Show in Boone, Iowa onthulde Case IH een autonoom conceptvoertuig. Het innovatieve voertuig is een breedspoortractor zonder cabine van Case IH, die autonoom kan werken met diverse werktuigen.


Werking autonome tractor

Case IH heeft het autonome tractorconcept zonder cabine gebaseerd op een bestaande Case IH Magnum-tractor met nieuwe vormgeving. Het voertuig is gebouwd voor een volledige interactieve interface om op afstand vooraf geprogrammeerde werkzaamheden mogelijk te maken. Het systeem houdt automatisch rekening met afstanden en obstructies, waardoor de operator op afstand toezicht kan houden via de interface van een desktopcomputer of portable tablet.

Grote operationele efficiëntie

Tegenwoordig is het vinden van bekwame werkkrachten tijdens piekmomenten een steevaste uitdaging. Dit nieuwe autonome tractorconcept zorgt ervoor dat de machine op afstand bedient en bewaakt kan worden.
Deze technologie biedt dan ook een grotere operationele efficiëntie voor diverse taken zoals bodemwerkzaamheden, planten, sproeien en oogsten.

Bron: Landbouwleven 

terug naar overzicht