Nieuwsberichten

Proper pluimvee dankzij robot

25 oktober 2016

Naast voeder- en melkveesystemen wordt nu ook het schoonmaken en ontsmetten van stallen gerobotiseerd. De Octopus Poultry Safe is een robot die ontworpen is voor het ontsmetten van stallen en schuren van pluimvee. Het apparaat kan op afstand bediend worden en werkt verder op automatische piloot.

Schoonmaak door robot

Steeds meer landbouwbedrijven investeren in automatisatie om op die manier efficiënter en effectiever te kunnen werken. Heel wat robots zijn reeds in ontwikkeling voor voeder- of melksystemen, maar Octopus Robots investeert nu ook in een robot voor het schoonmaken van stallen.

De Octopus Poultry Safe werd speciaal ontworpen voor het ontsmetten en schoonmaken van pluimveestallen. Naast het schoonmaken regelt de robot ook het ammoniakgehalte, de temperatuur en de vochtigheid in de stal. In sommige gevallen ruimt de robot ook dode dieren op.

Werking

De Octopus Poultry Safe kan van op afstand bediend worden en werkt daarna verder op automatische piloot. Het apparaat bezit drie versnellingen waarin kan worden gewerkt en kan op die manier zelf energie besparen. Wanneer het nodig is om de batterij op te laden, dan gaat de robot automatisch naar het laadstation om zichzelf op te laden.

Bron: BoerenBusiness

terug naar overzicht