Nieuwsberichten

AppsforAgri introduceert 'Internet-of-Things' weerstation

24 februari 2017

 

AppsforAgri introduceert de FieldMate, het eerste professionele 'Internet-of-Things' weerstation voor de telers. Het weerstation is ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande agro-meteorologen.

Hoe werkt de FieldMate?

De sensoren doen metingen in het gewas en in de bodem. De temperatuur en RV worden in én boven het gewas gemeten. Op 2 diepten in de bodem (-5 en -20 cm) wordt de bodemtemperatuur bepaald. Het levert neerslag per km², dauwpunt, bladnet, wind en instraling.

De FieldMate werkt draadloos op het Sigfox LoRaWan netwerk met een landelijke dekking in Nederland en België. De sensor kan eenvoudig in het perceel worden geplaatst en de gegevens worden automatisch verstuurd. Op een app krijgen de gebruikers iedere 30 minuten nieuwe informatie over het perceel. De FieldMate is zeer energiezuinig. De batterijen gaan minimaal 5 jaar mee. De leverancier biedt 3 jaar garantie, inclusief een omruilservice bij systeemstoring. 

AppsforAgri levert naast het weerstation ook informatie om het gewas beter te beschermen. Met gewasmodellen, die beschikbaar zijn voor meer dan 35 gewassen, wordt ook de ziektedruk, de vochtigheid en het dauwpunt bepaald. 

Bron: AppsforAgri

terug naar overzicht