Nieuwsberichten

Datagedreven innovatie voor 'next generation farming' voor betere oogst

26 april 2017

 

Atos zet haar expertise op het gebied van data-analyse met Atos Codex in om data te verzamelen via satellieten en deze te transformeren in strategische informatie voor boeren. 

In samenwerking met startup TerraNIS zet Atos deze data om informatie voor de landbouwsector te ontsluiten. De nieuwe oplossing is wereldwijd beschikbaar en kan in uiteenlopende sectoren worden ingezet. 

Om in te spelen op de groeiende behoeften van consumenten, de steeds striktere regulering en om de kosten onder controle te houden, is zeer accurate informatie van groot belang. 

De voordelen op korte en lange termijn volgens Atos zijn: 

  • Optimalisering van grondstoffenbeheer waardoor kostenbesparingen kunnen oplopen tot 15 procent.
  • Betere kwaliteit doordat de oogsten en productiekwaliteit duurzamer en betrouwbaarder worden.
  • Een diepgaand inzicht in en kennis van operaties door jaarlijkse evaluaties van de impact van verschillende landbouwmethodes. Dit helpt de agrariër verbeteringen in hun vakgebied door te voeren.

Monitoring van gewassen

De laatste generatie van Sentinel-2 Earth-satellieten – ontwikkeld door de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA – biedt beelden met gebruikmaking van zichtbaar, bijna infrarood licht met een resolutie van 10m tot 60m, een reikwijdte van 290km en herhaalde observaties met een frequentie van vijf dagen, wat ideaal is voor het monitoren van gewassen. Door deze monitoring kunnen afwijkingen of discrepanties tussen delen van het areaal worden achterhaald, en beschikken experts over de mogelijkheid om diagnoses uit te voeren en voorstellen te doen voor het verbeteren van landbouwmethodes.


Bron: Engineeringnet


terug naar overzicht