Nieuwsberichten

Zoektocht naar nieuwe ideeën rond welzijn van rundvee

20 april 2018

‘Care4Cattle’ is een initiatief van Bayer en de World Farmers Organisation (WFO). Ze zoeken innoverende initiatieven voor melk-en vleesvee. Het moeten praktische projecten zijn die het welzijn van de dieren kunnen verbeteren. De ideeën kunnen van veehouders, dierenartsen, onderzoekers of studenten komen.


Wereldwijd wordt er veel meer belang gehecht aan dierenwelzijn. De opgelegde normen eisen een constante innovatie evenals een sterk partnerschap tussen veehouders, industrie en overheden. Bayer biedt naast gewasbeschermingsmiddelen ook diergeneesmiddelen aan. Het Care4Cattle- initiatief heeft geen enkel verband met het gebruik van Bayer-producten, het is gericht op het bevorderen van het dierenwelzijn.

30.000€ beschikbaar voor innoverende ideeën

Een jury van onafhankelijke dierenwelzijnsexperts en vertegenwoordigers van WFO en Bayer zullen de beste inzendingen selecteren. In totaal wordt 30.000 euro uitgetrokken. De jury kijkt onder andere naar de innovatieve aanpak, het effect op het welzijn van rundvee en de economische en praktische haalbaarheid.
De deadline voor inzendingen is 25 juni 2018 en ideeën insturen kan via deze link.


Bron: www.vilt.be 

Meer info: Care4Cattleterug naar overzicht