Nieuwsberichten

Quick-Win-project rond het gebruik van Augmented Reality

14 juni 2018

Dewulf nv uit Roeselare, DAE Studios uit Kortrijk en IT-specialist Cronos werken samen rond een nieuw innovatief project. Ze krijgen van POM West-Vlaanderen financiële steun om hun innovatieve technologie te testen op haalbaarheid en schaalbaarheid.

De drie bedrijven werken samen om het gebruik van Agumented Reality (AR) voor productafstelling, remote maintenance of opleiding te onderzoeken.

Dewulf nv baseert zijn strategie op het Digital Twin-concept, een digitaal evenbeeld van een element dat in werkelijkheid bestaat. Het is een combinatie van de CAD-versie van een machine, en van de Internet of Things-data. Via AR wil Dewulf een nog betere klantenservice bieden.

Digital Arts & Entertainment van Howest is specialist in het visualiseren van 3D-modellen voor virtual en augmented reality.

Cronos aan de Leie nv heeft expertise in het combineren van IoT en AR in een industriële context dankzij de Thingworx software van ptc.

Eerst komt er een ‘proof of concept zodat Dewulf nv vanuit CAD-modellen een Digital-Twin kan opbouwen voor enkele machines.

Meer info: http://www.digitalartsandentertainment.be/home/article/349/7

Bron: West-Vlaanderen Werkt #2 2018

 

terug naar overzicht