Nieuwsberichten

Belgische kmo's zijn de beste in innovatief samenwerken

16 juli 2018

Op het innovatiescorebord van de Europese Commissie staat België op de eerste plaats bij 'netwerken en samenwerking'. Belgische kmo’s beschikken over veel innovatiemogelijkheden omdat ze hun kennis delen met andere bedrijven of kenniscentra. 

De Europese Commissie publiceert elk jaar een scorebord waarin de verschillende lidstaten, de overige Europese landen en de regionale buren met elkaar worden vergeleken op vlak van vernieuwing. Bij het opstellen van de lijst kijken ze naar de randvoorwaarden in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Zo’n 25 indicatoren worden geanalyseerd en vergeleken.


België staat op de achtste plaats. Nederland is innovatieleider omdat er volgens het rapport vooruitgang is geboekt bij de hoeveelheid private investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Het groeiende onderzoek wordt door het bedrijfsleven ook vaker omgezet in producten en diensten.
Vooral de Belgische kmo’s worden geprezen voor hun innovatieve netwerken en samenwerking. Maar op het vlak van sales en tewerkstelling is er nog veel groeimarge.

Meer info: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-2486_en.htm

Bronnen: www.susanova.be en www.grensregio.eu

terug naar overzicht