Nieuwsberichten

Constructeurs van land- en tuinbouwmachines wapenen zich voor de toekomst

31 juli 2018

Met de uitrol van de fabriek van de toekomst ‘Machinebouw & Mechatronica’ in West-Vlaanderen, kan de agromechatronicasector meeproeven van enkele mooie initiatieven onder begeleiding van Agreon. 

Agreon groepeert heel wat familiale kmo’s die actief zijn in landbouwmechanisatie. Ken je onze leden al? Een overzicht vind je hier.

Industry 4.0
De Vlaamse maakindustrie ondergaat momenteel een evolutie, die "Smart industry" of "Industry 4.0" heet. Naast automatisering doet ook gegevensuitwisseling tussen machines of fabricagetechnieken zijn intrede in de productiemethodes. Door die digitale transformatie veranderen fabrieken of productie-omgevingen in "Smart & Digital Factories", waarbij operatoren (arbeiders) bijgestaan worden door allerlei slimme technologieën. Denk bijvoorbeeld aan collaboratieve robots die fysieke lasten helpen tillen of de projectie van opeenvolgende taken op de werkvloer als ondersteuning bij de arbeid.

Factories of the Future
De voorbije jaren hebben grote maakbedrijven als Daikin, Picanol en CNH Ind daarin al grote stappen voorwaarts gezet. Ook kmo's met productie van kleine(re) reeksen kunnen evolueren naar "Factories of the Future". Daarin kunnen single-piece-flows bijna even efficiënt verlopen als serieproductie bij grotere machineconstructeurs.

Agreon organiseert regelmatig lesmomenten, begeleidingstrajecten en netwerkgelegenheden om constructeurs te wapenen voor de toekomst.
Het innovatietraject ‘Factory 4.0’ en het lesmoment over COP-wetgeving waren geslaagde initiatieven. Lees er meer over in deze nieuwsberichten.
> "Factory 4.0", uniek aanbod voor constructeurs
> Verhelderend lesmoment rond nieuwe COP- wetgeving


Ben je zelf al Agreon-lid?


> Hier vind je de voordelen.
> Bij interesse, contacteer:

Stefaan Serlet
T. +32 51 27 32 24
E. info@agreon.be

 

 terug naar overzicht