Nieuwsberichten

AVR presenteert wagenrooier die zowel in-lijn als in verstek kan werken

29 augustus 2018

Lynx van AVR is een nieuwe tweerijige rooier die zowel in-lijn als in verstek kan rooien en die volledig hydraulisch aangedreven is. Dankzij enkele doordachte technieken kan het rooien nog soepeler verlopen.


Drie type reinigingsmodules
Er is keuze uit drie type reinigingsmodules: egelband; egelband/crossrollen en egelband/Varioweb. Vooral deze laatste is opmerkelijk. De Lynx is modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat er op een frame keuze is uit deze drie soorten reinigingsmodules. Hierdoor kan de machine volgens eigen teelt- en rooiomstandigheden aangepast worden. 

Voor zware grond zijn axiaalrollen (in Varioweb) beschikbaar. Deze hebben het voordeel dat ze uit de productstroom kunnen genomen worden voor kwetsbare aardappels of goed zeefbare grond. Als bij de gebruiker nooit axiaalrollen nodig zijn, kan de reiningsmodule vervangen worden door een berubberd spijlenbandje.


Automatische schudders
De nieuwe, automatische excenterschudders bepalen zelf wanneer er meer of minder zeving nodig is door de matten harder of minder hard te laten trillen, afhankelijk van de hoeveelheid grondopname. Dit verhoogt de kwaliteit van de oogst.


Hydraulische aandrijving
Vanuit de trekker worden de meeste onderdelen hydraulisch aangestuurd zoals: stuurwielen/niveau machine, rooibek op/neer, hydraulische diepte rooibek (optie), (automatische) disselsturing, Varioweb uit/in, helling egelband, cilinders elevator, toevoerband en elevator leegdraaien, helling axiaalrollen (optie).


Voordelig in verstek rooien
De dissel kan eenvoudig hydraulisch verplaatst worden, waardoor een verstekrooier ontstaat. De sturing wordt volledig overgenomen dankzij de automatische disselsturing.


Overzichtelijk rooiproces
Het unieke asymmetrische frame zorgt voor een uitstekend zicht op de rooier vanaf de trekker. Je kan het rooitraject volgen van opname tot neerleggen in de wagen. De open bouw van de bek zorgt voor een vlotte passage van de oogst. Dit is een praktisch gemak tijdens onderhoud en reparaties.

Bron: www.landbouwleven.be 


terug naar overzicht