Nieuwsberichten

New Holland introduceert intelligent aanhangerremsysteem

31 augustus 2018

New Holland heeft een aanhangerremsysteem voor hun T7 AutoCommand- en T6 AutoCommand-tractoren. De veiligheid is verhoogd doordat er meer stabiliteit is tijdens het afremmen met een aanhanger.


Bij dit systeem zijn de deceleratiesnelheden van de tractor en de bijbehorende aanhanger op elkaar afgestemd. Wanneer een tractor met aanhanger wordt afgeremd op alleen de transmissie en de motorrem, duwt het momentum van de aanhanger normaal gesproken tegen de tractor. Deze duwkracht kan instabiliteit veroorzaken waardoor het risico op schaarbewegingen kan toenemen.


Het intelligente aanhangerremsysteem detecteert de afname in tractorsnelheid en berekent de deceleratiekracht met behulp van een koppelsensor in de transmissie. Een elektronisch geregeld aanhangerremventiel schakelt dan automatisch de aanhangerremmen in om de aanhanger evenveel af te remmen als de tractor. Dit geautomatiseerd remsysteem voorkomt dat de tractor door de aanhanger wordt geduwd, waardoor de stabiliteit enorm toeneemt en het risico op schaarbewegingen wordt vermeden. De getrokken werktuigen hoeven hiervoor niet te worden gemodificeerd.

Bron: www.landbouwleven.be 

terug naar overzicht