Nieuwsberichten

Dewulf lanceert de Field Loader 240

4 september 2018

Dewulf, constructeur van landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, lanceert een nieuwe overlaadcombi: de Field Loader 240. De machine is gebruiks- en productvriendelijk en heeft een hoge reinigingscapaciteit.


De opvallendste eigenschappen van de Field Loader 240 zijn: geschikt voor wegtransport; een 4-delige afvoerelevator met een extreem groot zwenkbereik; en een ingebouwde, geluidsarme dieselgenerator.

Meer netto product in de vrachtwagen
Met de Field Loader 240 krijgen telers meer netto product in de vrachtwagen. Kipwagens kunnen namelijk meteen het product in de overlaadcombi lossen om het te reinigen voor het in een vrachtwagen wordt geladen. Transportvoertuigen worden zo optimaal gevuld met netto product, wat de kans op boetes bij het aanleveren van aardappelen van het veld rechtstreeks aan de fabriek sterk verlaagt.


Gebruiksvriendelijk door de compactheid
De compacte overlaadcombi is geschikt voor wegtransport. De machine is extra wendbaar (20°) dankzij de optionele gestuurde as. Op het veld is de machine in amper een paar minuten klaar voor gebruik. De Field Loader 240 heeft vijf stevige hydraulische steunpoten die zorgen voor de nodige stabiliteit. De geïntegreerde, afvalband is bovendien eenvoudig uit te klappen naar de gewenste positie. Daarmee kan uitgezeefde grond of afval naar een centrale plaats naast de machine worden afgevoerd.


Hoge reinigingscapaciteit
De bunkervloer en de rollenunit zorgen voor een constante productstroom en de nodige reiniging. Dankzij de tien reinigingsrollen is er een grote reinigingscapaciteit. De optionele Smart-Pin zorgt voor een continue reiniging van de spiraalrollen, zodat het reinigingsresultaat van het product constant is.


Handige afvoerelevator
De brede, 4-delige en productvriendelijke afvoerelevator heeft een extreem groot zwenkbereik van wel 120° en kan zo tot diep in een vrachtwagen reiken. De Actieve zijwanden en zachte meenemers zorgen ervoor dat product niet beschadigd raakt. Als de afvoerelevator in een te steile hoek wordt geplaatst, schakelt de gehele overlaadcombi automatisch uit om vallend product te voorkomen. Met de grote aandrijfwielen bovenin de afvoerelevator kan er vlot worden gelost in alle condities. De afvoerelevator is bovendien extra robuust gebouwd om een grote duurzaamheid en betrouwbaarheid te garanderen.

 

Bron: www.landbouwleven.be 


terug naar overzicht