Nieuwsberichten

Succesvolle editie Agriflanders 2019

18 januari 2019

Agriflanders zit er weer op. Op de groepsstand van Agreon kon je terecht bij vijf innovatieve kmo’s. Agriton, Vermeulen Construct, Agoplan, Lauwers en Crodeon Technologies stonden je te woord met hun oplossing voor de uitdagingen op jouw bedrijf. Lees in dit nieuwsbericht het verslag van het beursweekend.

Agreon is de schakel tussen de innovatieve kmo en de landbouwer op zoek naar Cleantech-oplossingen. Agriflanders was dus een ideale gelegenheid om beide partijen samen te brengen. We mochten een groot aantal bezoekers verwelkomen op onze beursstand, gelegen in de hoofdhal. Elke kmo heeft zijn eigen specialiteit en daardoor kwam een gevarieerd publiek naar de stand. Akkerbouwers, melkveehouders, tuinbouwers, varkenshouders… elk type landbouwer kon er terecht.

Een overzicht van de aanwezige West-Vlaamse kmo’s:

  • Agriton bvba is een toeleverancier van effectieve micro-organismen en helpt varkenshouders economisch gezonde varkens te kweken. Op vrijdag gaf zaakvoerder Jürgen Degraeve uitgebreid info over zijn product ‘Bokashi’ aan een Boerenbond delegatie rondgeleid in het thema ‘circulaire productie’.

  • Agoplan biedt een rantsoenberekeningsprogramma aan waarmee melkveehouders aanpassingen aan het rantsoen kunnen simuleren om zo tot een optimale melkproductie te komen.

  • Crodeon Technologies is actief in het domein van het 'Internet of Things' en connecteert objecten op en rond het land- en tuinbouwbedrijf met elkaar en met de landbouwer-gebruiker. Naast irrigatiemonitoring bieden ze ook data-uitwisseling van weerstations aan en wordt de Crodeon Reporter binnenkort tot universeel connectie-apparaat uitgebreid. 

  • Lauwers nv ontwikkelt en produceert machines voor de groenteteelt en de boomkwekerij, van plantstadium tot oogst. 

  • Vermeulen Construct nv is als constructiebedrijf actief in stalinrichting, emissie-arme stalsystemen en machines voor preibewerking.


Nog vragen of ideeën?
>> De contactgegevens van de bedrijven vind je op onze ledenpagina.

>> Heb je als kmo interesse om aan te sluiten bij Agreon? Of heb je als landbouwer een innovatief idee en ben je op zoek naar een partner-kmo voor de realisatie en implementatie? Contacteer Stefaan Serlet via E info@agreon.be of T 051 273 224.

Agriton op Agriflanders 2019

Lauwers op groepsstand van Agreon tijdens Agriflanders 2019

terug naar overzicht