Nieuwsberichten

Octinion lanceert 's werelds eerste aardbeiplukrobot

8 februari 2019

Agreon-lid Octinion stelde haar autonome aardbeiplukrobot voor tijdens de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. Na vijf jaar is het Leuvense bedrijf erin geslaagd ’s werelds eerste aardbeiplukrobot op de markt te brengen. Een ware revolutie voor een sector waar tot hiertoe bijna alles met de hand gebeurt.

Een robot die het beter doet dan een mens
Aardbeiplukrobot van OctinionEen robot die autonoom door de aardbeien navigeert, de rijpe aardbeien detecteert, plukt zonder ze te beschadigen en meteen sorteert in de finale verpakking. Het kan dankzij Rubion, de aardbeiplukrobot. De robot biedt ook een oplossing voor het arbeidsprobleem in de sector en het laat telers toe de kwaliteit van hun producten omhoog te halen. Ook voor de consument zijn er voordelen. Die gaat versere aardbeien in de winkel vinden, die bovendien minder kneuzingen vertonen.

Vijf jaar ontwikkeling
In 2014 begon een team van ingenieurs aan de ontwikkeling van de robot. Verschillende bedrijven wereldwijd toonden de voorbije jaren concepten, maar Octinion is de eerste om een commercieel product voor te stellen. Volgens Product Manager Laura Guillaume is dat geen verrassing: “Door de robot helemaal from scratch te ontwikkelen, slagen we erin dit een economisch rendabel product te maken. We kunnen elke teler bedienen, of die nu een serre of tunnels heeft, zolang hij een verhoogd teeltsysteem heeft.” Naast de plukrobot, start vandaag ook de verkoop van een ruim aanbod aan producten voor de aardbeiteelt. Het bedrijf plant ook plukrobots voor andere gewassen op de markt te brengen in de komende jaren.

Meer info op www.octinion.com

 

terug naar overzicht