Nieuwsberichten

Agreonlid Plantguard kaapt 2de plaats weg op Bizidee

17 december 2014

 

Op 16 december 2014 behaalde de jonge, West-Vlaamse kmo Plantguard, lid van Agreon, een verdienstelijke 2de plaats op Bizidee met zijn businessplan rond de implementatie van online monitoring in glastuinbouwteelten. Het leverde het bedrijf een prijs op van 5.000 euro. 

Bizidee, dé Ondernemingsplanwedstrijd van de Vlaamse Overheid, is een initiatief van het Agentschap Ondernemen. Eén van de beleidsprioriteiten is het opzetten van een omvattend beleid naar (pre)starters. Dit geldt voor mensen die de stap willen zetten naar het opstarten van een eigen onderneming, maar nog niet zover zijn en dat extra duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. De Vlaamse overheid wil deze (pre)starters bewust maken van de verschillende acties en ondersteunende initiatieven die zij hierrond neemt en financieel ondersteunt. Het Agentschap Ondernemen stuurt dit alles in goede banen. Bij deze acties hoort Bizidee,  Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen. Het beschikken over een degelijk ondernemingsplan is immers een zeer belangrijke factor bij de opstart van de onderneming.

De selectie van de ingediende ondernemingsplannen vond begin december plaats en prijsuitreiking gebeurde op 16 december in de Brabanthal in Leuven. De jonge kmo Plantguard sleepte er de tweede prijs in de wacht met zijn online groeimonitor voor kropsla gericht op de professionele tuinbouwer. De eerste prijs ging naar Ainhoa Vermunt met een nieuw concept rond kinderopvang.

 

 Bron : Eigen verslaggeving

terug naar overzicht