Nieuwsberichten

Zaakvoerder bioelectric valt in de prijzen

9 maart 2015


Philippe Jans uit Emblem is de Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar. Jans richtte vier jaar geleden met zijn eigen spaargeld Biolectric op, een bedrijf in Temse dat energie haalt uit rundermest. De 36-jarige ondernemer reageerde verrast. “Ik dacht dat het nog een jaartje te vroeg zou zijn omdat we nog aan het begin staan van onze groei”, zegt hij aan Het Nieuwsblad. Intussen heeft Bioelectric al 100 installaties verkocht en is het vertegenwoordigd in zeven landen.

Bioelectric startte vier jaar geleden met de ontwikkeling en verkoop van kleinschalige biomethaangasinstallaties waarmee op landbouwbedrijven groene energie wordt opgewekt uit mest van runderen. Het bedrijf dat in Temse gevestigd is, beweert dat zijn installatie de meest klimaatvriendelijke oplossing is om energie op te wekken. “Nog energievriendelijker dan zonnepanelen”, aldus Jans. “We creëren ook werkgelegenheid, want al onze onderdelen worden in eigen land ontwikkeld.”

De kersverse Antwerpse jonge ondernemer van het jaar stampte het bedrijf uit de grond met zijn eigen spaargeld. “In het begin geloofde niemand in het concept”, zegt hij.” Volgens Jans staat het bedrijf nog aan het begin van zijn groei. “We hebben nu een omzet van zo’n drie miljoen euro, maar als we alle orders bijhouden, zal dat maal drie zijn tegen het einde van het jaar. Ons personeelsbestand van 15 personen zal tegen dan wellicht verdubbelen.”

De award wordt uitgereikt door de Antwerpse tak van de organisatie Junior Chamber International (JCI). Volgens de juryvoorzitter werd er gekozen voor “een ondernemer die crisis na crisis is blijven getuigen van een zeer sterk doorzettingsvermogen”. Antwerps gedeputeerde voor Economie, Ludwig Caluwé, mocht de trofee uitreiken aan Jans. Op 21 mei neemt de Antwerpse jonge ondernemer het op tegen de laureaten van de vier andere provincies tijdens de verkiezing van de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar.

 

Bron: Het nieuwsblad/VILT

terug naar overzicht