Nieuwsberichten

Agrarische apps

20 maart 2015


Apps zijn niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Je kunt geen toepassing of problematiek bedenken of er bestaat een zogenaamde “app” voor. Apps (applicaties) zijn kleine stukjes software die je op een smartphone of tablet-PC kan installeren. Onmogelijk te schatten hoeveel “apps” op een gegeven ogenblik beschikbaar zijn, hun aantal neemt nog dagelijks toe.

Ook voor de agrarische sector zijn er meer en meer “apps” beschikbaar, net zoals in andere sectoren is dit een “trend” welke niet meer valt te stoppen.

AgroApps is een koepelwebsite (een merkonafhankelijke database) waarin het merendeel van de bestaande agrarischgelinkte apps worden verzameld. Niet alle apps op deze website zijn exclusief agrarisch, maar ze hebben wel allemaal een zekere meerwaarde voor de agrarische markt.

De apps op de website zijn allemaal opgedeeld in categorieën (veehouderij, akkerbouw, mechanisatie, etc…) en van elke app is een uitgebreide beschrijving te vinden op de website.

Downloaden van de app kan via de installatie-link van de website en/of via het inscannen van de QR-code. ( www.agroapps.be of www.agroapps.nl).

Elk jaar wordt er ook een TOP-5 opgemaakt van de populairste apps van het voorbije jaar, voor 2014 waren dit de volgende :

  • GPS-app voor het opmeten van percelen
  • Buienalarm
  • Landleven aan zee (een online boerderij game)
  • Agro Weather app
  • De BASF onkruid-app

Bron: Vlasberichten maart 2015

terug naar overzicht