Nieuwsberichten

Hoge slaagkans bij IWT in 2014

20 mei 2015

 

De belangrijkste 2 feiten voor KMO’s uit het jaarverslag 2014 IWT:

De slaagkans op subsidie lag op 84% binnen het KMO-programma. Dit is een uitzonderlijk hoog percentage (2013: 81%, 2012: 79%). Deze cijfers zullen veel ondernemers verbazen. Het aanvragen van een IWT-subsidie loont echt wel de moeite.  

Van de 263 individuele kmo-aanvragers waren er 143 een nieuwe klant bij IWT. De subsidies zijn dus zeker niet weggelegd voor een kleine groep bedrijven. Jaarlijks zien we dat meer dan de helft van de aanvragers geen ervaring heeft met IWT.

Bemoedigend? Wel, wij zijn alleszins tevreden met deze evolutie. Ongeveer 40% van de aanvragen door KMO’s gebeurt met de ondersteuning van de Innovatiecentra. Het is dan ook fijn te zien dat de meeste aanvragen positief beoordeeld worden. Neem daarbij het aantal nieuwe IWT-klanten en we moeten vaststellen dat steeds meer KMO’s de weg vinden naar IWT.

Wil jij nagaan of jouw innovatief idee in aanmerking komt voor een innovatiesubsidie? Neem dan contact op met het Innovatiecentrum van jouw provincie www.innovatiecentrum.be/contact.html

terug naar overzicht