Nieuwsberichten

Bekroonde nieuwigheden op Agribex 2015

16 oktober 2015


Fedagrim, de organisator van het landbouwsalon Agribex, maakte deze week de laureaten van de ‘Selectie van Nieuwigheden’ bekend. Agribex vindt dit jaar plaats van 8 tot 13 december 2015 in Brussels Expo.

VarioGrip ProIn de sector van de plantaardige productie ging de 'Gouden Aren' naar: Fendt. Deze werd uitgereikt aan het VarioGrip Pro systeem van Fendt. Dit is een snel bandendrukregelsysteem dat gebruik maakt van een geïntegreerd drukvat in de band.

Zilveren aren waren er voor het VarioDrive systeem van Fendt. Dit behelst de onafhankelijke aandrijving van de voor- en achteras van een tractor. Het systeem laat toe het koppel van beide assen op elkaar af te stemmen. De Kuhn Wikkelaar SW 4014 Autoload kreeg een zilveren aar omwille van de automatische laadfunctie. De non-stop pers-wikkelcombinatie voor ronde balen van Vicon, de Fastbale, kreeg ook een zilveren aar. De Claas Quadrant 5200 grootpakpers kreeg een zilveren aar voor de automatische persdrukregeling en knoperbewaking voor grootpakpersen. Joskin kreeg dezelfde onderscheiding voorde dynamische weeginstallatie Dyna-Pilot. Deze is inzetbaar op elke aanhanger met hydraulische ophanging op de dissel en het loopwerk.

In de sector van de dierlijke productie ging er een gouden hoef naar Farmcan van Fullwood. Dit is een bekabelingssysteem dat gebruik maakt van CAN-technologie om verschillende componenten van de melkstal te koppelen.

De eerste zilveren hoef ging naar de Proflex MeadowFloor ammoniakemissiereducerende en loopcomfortbevorderende roostervloer met rubber toplaag. Een zilveren hoef ging ook naar de Altez Light Roof dakstructuur die tot 90% bestaat uit lichtdoorlatende, isolerende en stralingswarmtewerende golfplaten die daglicht maximaal in de stal brengen. Smart pulsation van Delaval is een systeem dat ervoor zorgt dat elke koe wordt gemolken met een specifieke preferentiële pulsatieratio en kreeg tevens een zilveren hoef. Ook het Mobistar concept van Dairymaster kreeg dit. Deze kant-en-klaar leverbare mobiele melkstal kan tijdelijk of permanent gebruikt worden zowel in als buiten een stal. De laatste zilveren hoef was voor MS Schippers met Mortella Heal. Dit is een polyurethaan pleister voor de veilige behandeling van Mortellaro.

Twee gouden buxussen werden uitgereikt in de sector van de Tuin en Groene Zones. De eerste voor het dual dosage/dept system van Vrede. Het gaat hier om een zaaisysteem op een doorzaaimachine dat werkt met een dubbele zaaidiepte én zaaddosering. De tweede gouden buxus ging naar het Bagger empty assist systeem van John Deere. Dit is een elektronische detectie van het niveau van vulling van de opvangbak van een zitmaaier.

De eerste zilveren buxus ging naar de Weedsteam machine. Dit is een geavanceerde thermische onkruidbestrijder die hete lucht, infrarood en stoom combineert. De tweede zilveren buxus ging naar de Gemo 130 van Scopagreen. Dit is een zelfrijder die ingezet kan worden als klepelmaaier, verticuteermachine en veegmachine.

 

Bron: Landbouwleven


terug naar overzicht