Nieuwsberichten

VITO lanceert nieuwe innovatiepool voor ondernemers

3 november 2015

 

Begin oktober werd het startschot gegeven voor ‘BRILLIANT – VITO innovation plan’, een gloednieuwe online kennisbank vol innovatieve technologieën voor bedrijven.

Het opzet hiervan is om ondernemers toegang geven tot een divers aanbod cleantech innovaties, die bedrijven kunnen valoriseren in hun eigen business.

VITO, het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek, stelt haar uitgebreide kennis rond duurzame chemie, energie, landgebruik, gezondheid en materialen, ter beschikking aan bedrijven. Met dit platform maakt VITO duurzame technologie toegankelijker voor bedrijven, vermits het tal van technologieën in portefeuille heeft, waarmee ondernemingen aan de slag kunnen gaan.

Deze technologieën worden vanaf nu op een laagdrempelige manier beschikbaar voor het bedrijfsleven, via een gebruiksvriendelijk online platform dat gratis toegankelijk is voor geregistreerde leden.

De technologieën die VITO beschikbaar stelt zijn onderverdeeld in Platina nieuwigheden, Gouden opportuniteiten en het Zilveren kennisaanbod. Ondernemers leggen verschillende accenten op innovatie. De beschikbare technologieën op het platform kunnen bijgeschaafd worden volgens de noden van de onderneming.

De ‘early adopters’ kunnen zich laten inspireren door de “Platina nieuwigheden”. Deze worden gekenmerkt door hun flexibiliteit. De recente bescherming laat toe om rekening te houden met de modaliteiten die een ondernemer belangrijk vindt. We laten toe dat bedrijven invloed uitoefenen op de beschermingsomvang van de technologie. Een goede afstemming met hun activiteiten en markt verhoogt immers de kans op succes.

“Fast followers” die klaar staan om nieuwe technologieën te implementeren vinden hun gading in de “Gouden opportuniteiten”. Deze geven de mogelijkheid aan bedrijven om inspraak in de geografische grenzen van de bescherming te hebben. De ondernemer kent immers de markt als geen ander en is gedreven om zijn marktpositie over de grenzen heen te bestendigen.

In het “Zilveren aanbod” tekent een bedrijf eenvoudig in op een gebruiksrecht waardoor de technologie meteen geïntegreerd kan worden in de business. Deze producten kunnen eigen activiteiten aanvullen of geïntegreerd worden in bestaande business operaties.

Duurzaam innoveren, mét commercieel succes is voor veel bedrijven – van klein tot groot – één van de grootste uitdagingen. Innovatietrajecten gaan gepaard met specifieke expertise, uitgebreid onderzoek en aanzienlijke investeringen. En dan moet de effectieve ontwikkeling en succesvolle commercialisering nog starten. Schrijf je gratis in voor onbeperkte toegang en gebruik van de beschikbare technologieën in de kennisdatabank via: brilliant.vito.be. Agreon maakte zich alvast lid en kreeg zo toegang tot een waaier aan innovatieve technologieën inzetbaar in de agrarische praktijk!


Bron: Engineeringnet.be

terug naar overzicht