Nieuwsberichten

Terugblik op de studiereis naar AGRITECHNICA

13 november 2015

Op 9 november trokken we vanuit Beitem met een autobus richting Duitsland om de dag erop het 49 ha grote beurscomplex Messegelände Hannover te bezoeken. Tot en met morgen 14 november vindt daar immers ’s werelds grootste landbouwmechanisatiebeurs Agritechnica plaats.

Op deze beurs konden natuurlijk de meest imposante tractoren uit de hoogste vermogensklasse van elk favoriet merk niet ontbreken. Ook andere landbouwwerktuigen met grote precisie en hoge capaciteit zoals veldhakselaars en maaidorsers alsook een 17-scharige ploeg van het merk Gregoire-Besson (bestemd voor de Russische markt), waren van de partij. Maar ook de meest recente ontwikkelingen in kleinere technologieën konden bezichtigd worden. Hierbij denken we vooral aan Smart Farming technieken zoals drones, robotica en andere intelligente sensor-gebaseerde technieken. Zo konden we een prototype van een high precision zaaimachine aan het werk zien.

17-schaar Grégoire-Besson


Interessante nieuwigheid was de getrokken stropelletpers van Krone. Deze machine raapt het strozwad van de graanstoppel op en zet het om naar geperste pelletkorrels. De korrels kunnen dienen als veevoer, strooisel- en afleidingsmateriaal in stallen en natuurlijk als brandstof voor verbrandingsinstallaties. Ook buiten het graanseizoen is deze machine stationair inzetbaar met de als optie verkrijgbare doseerbak voor strobalen.

Krone stropelletpers

Vanzelfsprekend waren de meeste exposanten van Duitse origine, maar toch was op deze internationale beurs ook heel wat buitenlandse vertegenwoordiging : Italië was heel sterk present in het segment openlucht groenten met plantmachines en irrigatietechnieken. Ook Rusland en China deden hun best – zo probeerde dit laatste de Europese markt te charmeren met het kleurige tractormerk Zoomlion, afwachten of dit aanslaat.

Chinese tractormerk Zoomlion


Ook vanuit West-Vlaanderen was er een mooie vertegenwoordiging: kleinere fabrikanten en toeleveranciers zoals Eliet, respectievelijk TVH en Sadef waren van de partij en ook de aanwezigheid van onze grote constructeurs AVR, CNH en Dewulf, drie West-Vlaamse bedrijven behorende tot de wereldtop, veroverden elk een mooie standplaats op deze mondiale beurs.

Meer info : www.agritechnica.com

terug naar overzicht