Nieuwsberichten

Agritechnica roept Rapide opraapwagen met NIR uit tot machine van het jaar 2016

16 november 2015

 

Agreon organiseerde op 9 en 10 november een studiereis naar Agritechnica. Op dé landbouwmachinastiebeurs in Hannover hebben de redacteuren van het Duitse Landwirtschaftsverlag (DLV) voor de 10e keer de machines van het jaar uitgeroepen. 

In 14 categorieën hebben de redacteuren in overleg met internationale Partners uit Frankrijk, Zweden, Denemarken, Hongarije, Roemenië en Rusland hun keuzes gemaakt. In de categorie Voederwinning heeft de Rapide opraapwagen met NIR-sensor van Schuitemaker de prijs in ontvangst mogen nemen.

Op de Rapide opraapwagen is de NIR-sensor voor drogestofbepaling, in combinatie met weging, op de markt gebracht. Middels deze functie kan exact de opbrengst per lading en per perceel bepaald worden. Het wegen wordt mogelijk gemaakt door de plaatsing van weegcellen tussen het onderstel en de opbouw van de wagen, tevens bevindt zich een weegcel in de trekdissel van de Rapide. Door middel van infraroodtechniek wordt het drogestofgehalte van het geladen materiaal gemeten. Met behulp van Field Track & Trace wordt de verkregen data centraal in de Cloud opgeslagen. Deze gegevens worden draadloos via een modem met SIM-kaart verzonden. Aan de hand van de centrale registratie kan vervolgens per perceel, maar ook binnen een perceel, inzicht worden verkregen. In het verlengde hiervan ligt de toekomstvisie dat middels de opbrengstkaart in een later stadium eveneens specifiek bemest kan worden.

Bron: AgriHolland en Schuitemaker

terug naar overzicht