Op een veeteeltbedrijf in Vlaanderen worden gestorven dieren opgehaald door Rendac, een bedrijf dat zich bezighoudt met de verwerking van deze dierlijke kadavers. Logistiek is de ophaling van deze krengen een heuse organisatie waarbij de verblijftijd van deze dode dieren op het landbouwbedrijf van oorsprong zo kort mogelijk dient gehouden te worden. Toch kan dit in de zomerperiode, waarbij er bovendien voor sommige diersoorten een hoger sterfterisico heerst, onaangename effecten met zich meebrengen wat betreft geuroverlast naar de omgeving toe. De veehouder wordt vanuit besmettingsgevaar verplicht om de kadavers, van zodra aangemeld bij Rendac, op een verharde, overdekte (beschutte) ophaalplaats aan te bieden weg van de propere weg van het bedrijf en in de nabijheid van de openbare weg om ziekteverspreiding door dit ophaaltransport tussen verschillende veeteeltbedrijven te voorkomen. Voor sommige veeteeltbedrijven betekent dit dat deze kadavers dicht bij buren kunnen komen te liggen alsook op een redelijke afstand weg van het landbouwbedrijf zelf.
Realisatie van kmo Belgian Energy Systems BVBA (Rumbeke)
op varkensbedrijf Koen & Ann Proot (Gijverinkhove)
i.s.m. Schippers BVBA, Dumoulin Koeltechniek, Rendac en Inagro