Quick-winprojecten

Het inzetten van de Crodeon Reporter voor diverse landbouwtoepassingen

Met behulp van het World Wide Web of Internet of Things wil Crodeon met zijn Reporter als multifunctioneel toestel diverse apparatuur in de land- en tuinbouw laten communiceren naar zijn gebruiker toe. Dit toestel kan op een machine, gebouw of werktuig geplaatst worden en is voorzien van allerhande sensoren naargelang de gewenste toepassing die de status capteren. Met behulp van communicatie-apparatuur worden die gecapteerde gegevens naar een centrale server doorgestuurd waar Crodeon klanten deze kunnen raadplegen of van waaruit zij een alarmsignaal of waarschuwing kunnen krijgen.

Deze applicaties kunnen verzamelde weersgegevens van een weerstation aanwezig op een veld zijn. Ook klimaatgegevens vanuit een stalafdeling kunnen doorgestuurd worden. Het vanop afstand volgen van de locatie van een irrigatiehaspel in werking kan eveneens via de Crodeon Reporter. Deze en enkele andere applicaties zullen in dit project uitgewerkt worden.

Realisatie van kmo Crodeon Technologies (Kortemark) bij land- en tuinbouwers Xavier Dochy, Ivan Willems, Johan Vanheule (regio Westhoek) i.s.m. Inagro

Met steun van ELFPO

terug naar het overzicht van alle Quick Wins